Музиката е полезна за здравето

Музиката е полезна за здравето

Екип от учени доказва  положително влияние на музикатавърху мозъчната дейност и кръвообращението, или по точно  върху вътрешната повърхност на съдовете.При силен стрес  те се свиват, а при положителни емоции се разширяват и  изпълват с кръв.

Негативните приживявания могат да се неутрализират благодарение музиката (music),и така да сведем до минимум риска за кръвоностната система  и сърцето.

Слушане на  музика дори и по няколко минути на ден се отразява много добре. Именно в моментите когато сме под силен стрес  много от нас си пускат  любима песен. Без значение от стила rap, hip hop, dance, metal,electro,R’ n’ b, pop важното е да ни носи положителни емоции.

Днес музикалната терапията е едно от най-популярните направления на алтернативната медицина. Подходящата музика може да понижи кръвното налягане, да  забави пулса на сърцето, човек да се отпусне и да заспи, и обратното – динамичната, мажорната, бравурната музика ще усили мускулния тонус, ще повиши кръвното налягане, ще учести пулса на сърцето, дори ще повиши работоспособността и концентрацията на човек.

Доверявайки се на тези проучвания можем да си организираме така ежедневието, че любимите ни мелодии да са винаги със нас.

Интернет пространството изобилства със мизукални сайтове, който предлагат безплатно сваляне (free mp3).

Един от известните сайтове за безплатно споделяне наmp3 файловеemp3zonebg.net

Сайта предлага голям избор от песни и е организиран добре.Там можете да се запознаете и с последните новини  в  музикалния свят.

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s