Музикалните стилове по света и у нас

Музиката е неразделна част от човека и неговото развитие през вековете. Тя присъства през всички епохи като първите данни за появата и датират от преди повече от 50 000 хил. години. Счита, се че се е зародила в Африка като по късно еволюира заедно с миграцията на хората към различните континенти. Сега имаме огромна палитра от звуци мелодии и ритми,които формират музика, повлияла и отразила всички аспекти на човешката култура, въплътила в себе си особеностите на обществото,климата,географските ширини, идеите и религията.
Вече дефинирана и утвърдена, тя се характеризира със своите стилове, сред които можем да откроим най-ярко следните: , R`n`B, Hip-Hop, Dance, House, Electro, rap, metal, pop, hiphop. Смесването им е характерно за съвременната музика, това става възможно благодарение на общия им произход.

Като пример можем да дадем Балканския регион, където териториалните граници за музиката са просто формалност. Стиловете в тази част от Европа са изключително близки и това се дължи най-вече на общата им историческа съдба. Всяка една държава от полуострова нарича музиката си по различен начин – Сръбска, Гръцка, Турски кючеци, но всички те са добре познати под едно общо название –чалга. Като форма Поп Фолкът в музикознанието e известен под името „етно поп“, а думата чалга произхожда от арабската дума „шалга“ която означава свирня.

От песни на уста до mp3 файлът и интернет пространството, музиката следва естественото развитие в своята еволюция. Сега тя е по – достъпна и по – често търпи промени. Можем да си свалим(dоwnload) последните хитове от Mp3ZoneBG, при това напълно безплатно и използвайки някоя програма да създадем съвършено нов стил.
Съвременна или примитивна, музиката е форма на общуване между хората и казва това, което не можем да изразим с прости думи, тя е огледало на душата и чувствата, музиката ни помага да оцелеем. Тя е изкуството, което спокойно можем да наречем най-съвършеното, създавано някога от човека.

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар