Музиката, която слушаме, определя какви сме

Да се пише за музика е трудно, различни хора с различни вкусове, но все пак като най-популярни стилове на световната сцена може да отличим pop, R`n`B, Hip-Hop, Dance и House, така че за всекиго да има по нещо. Комуникациите и интернет технологиите доближиха музиката до крайния потребител на един клик разстояние. Използвайки някоя известна търсачка и думи като free mp3 download всеки може да си свали безплатно най-новата музика или последните албуми на любимия изпълнител.

Изборът каква музика предпочитаме до известна степен говори за самите нас и нашия характер.Чрез нея ние показваме истинската си същност.
Любителите на класиката се определят като тихи и спокойни, най-често хора на средна възраст.
Слушащите metal имат имидж на бунтари, безотговорни и емоционално нестабилни,склонни към ниска самооценка.
При феновете на Electro нещата са различни, определяни са като невротични и крайни.
Повечето от хората, които слушат rap и hiphop, са контактни и екстровертни .
Тази класификация е според група психолози от Единбург, които твърдят, че според жанра на музиката, която слуша човек, може да се определи неговият характер.

Българската действителност отново изненадва. 85% от хората предпочитат Поп Фолк, култура започнала в кръчмите под ритмите на сръбска музика и турски кючеци,определила се по късно като чалга.

Основната разлика между поп фолка и чалгата е в комерсиалния аспект на фолка. Този жанр, от чиста форма намузикално изкуство в последните години се е превърнал в печеливша индустрия, в която се залага на бързата печалба и не до там качествените от към музика продукти. Търси се ефекта на изтъкването и кича като се подменят основните морални ценности. Разбира се, това не важи за абсолютни всички представители на този жанр. В него има и изключително класни и талантливи певци и певици, като Анелия с последния си хит „Да ти викна ли такси“, Мария и нейната „Нещо крайно“, Галена с „Много ми отиваш“. Разбира се, не можем да пропуснем и противоречивият, но безспорно талантлив Азис в компанията на колежката си Андреа и парчето, което се очертава като безспорен хит по дискотеките „Няма друга“.

Избирайки какъв стил музика слушаме освен че изразяваме себе си, ние и даваме пример за подражание. Музиката ни ангажира социално със посланието, което носи в себе си.
Сега е още по-лесно да изразиш себе си. Направи го на Mp3ZoneBG – твоят сайт за сваляне безплатно на музика, албуми, клипове, новини и текстове на песните от любимия ти жанр

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s